Ylimielisyyttä vaaranpaikan edessä. ”Ei mun sesse oo ennenkään säikkynyt”

Jälleen kerran uusi vuosi valkenee lukiessa surullisia ilmoituksia raketteja säikähtäneistä koirakarkulaisista. Karkurit.fi-palvelun etusivu on lohdutonta luettavaa.

On käsittämätöntä, että koirien kanssa on ulkoiltu rakettien ampumisen aikaan, vaikka ennen vuoden vaihdetta varoituksia siitä, että koira oikeasti voi pelätä ilotulitteita, on tullut joka tuutista niin somessa ja kuin muissakin medioissa. Usea taho aina YLEstä keltaiseen lehdistöön on julkaissut ohjeita ja näin ehkäiset karkaamisen -tyyppisiä vinkkilistoja ja facebookissa on kiertänyt lukuisia vastaavantyyppisiä muistutuksia. Niiltä on ollut vaikea välttyä.

1305912623512
Pelästynyt koira piileskelee tuolin alla uudenvuoden aatonaattona. Kuva: HS

Etsijäkoiraliitto muistutti jälleen, että tyypillinen karkuun sännännyt koira on sellainen, joka ei aiemmin ole pelännyt ilotulitteita. Edes ammattilaisten sanomana viesti ei mennyt perille lukuisille typeryksille, jotka hengasivat lemmikkeineen rakettien värittämässä illassa. Sitten kuin koira paniikissa karkasi, tuli suru puseroon. Itse asiassa se oli noille ihmisille ihan oikein; toivottavasti jokainen omaa typeryyttään lemmikkinsä kadottanut kärsisi nahoissaan riittävästi, sillä niin kärsii ahdistuksessan ja peloissaan karkuun sännännyt koirakin. Joillekin koiraraukoille omistajan ajattelemattomuuden ja välinpitämättömyyden hinta oli hengen menetys.

Voi vain toivoa, että eilen hukkateille joutuneet koirat löytyvät pian elossa, ja että niiden omistajat ottavat onkeensa eivätkä typeryttään enää koskaan aseta lemmikkiään vaaranpaikkaan.

Artikkeli (HS): Ilotulitus voi ajaa lemmikin karkuteille – varaudu tallettamalla hajua

Mainokset