Koirat kärsii. Duster kulkee. Edelleen.

*varoitus: postauksessa on kuva, joka saattaa järkyttää* Kaikkihan jo tietävät, että Romanian eläinrääkkäystilanne on Euroopan pahimpia. Koiria kidutetaan ja tapetaan systemaattisesti mitä kammottavimmilla tavoilla. Julkisin varoin ylläpidetyillä eläinten keskitysleireillä viruu kymmeniä ellei satoja tuhansia koiria. Lukemattomia koiria hylätään ympäri maan ja miljoonia pentuja syntyy ei-toivottuina.

Tästä johtuen Dacia-automerkin Koirat haukkuu, Duster kulkee -markkinointi vaikuttaa härskille irvailulle, jossa koirien suunnattomalla kärsimyksellä herkutellaan sadistisesti; suurin osa Renault-konsernin omistamista Dacia-autoista valmistetaan Romaniassa Miovenissa, Pitestin kupeessa. Kirjoitin tästä asiasta jo vuosi takaperin.

Vuonna 2014 Dacian myynnin kasvu oli reilusti yli 70 % edelliseen vuoteen verrattuna. ”Kyllä nyt kelpaa häntää heiluttaa!” kirjoitti Dacia Suomi facebook-sivuillaan 30.12. Ilmaisu oksettaa.

2015-01-03-dacia

Markkinoinnin ammattilaisena pidän Dusterin markkinointia ala-arvoisimpana mitä olen kuunaan nähnyt. En voi käsittää, miten automerkki yhä jatkaa haukkumiskampanjoita, vaikka sille on annettu aiheesta läjäpäin palautetta kansainvälisellä tasolla jo pitkän aikaa. Sen sijaan Romania-taustaa Dacia piilottelee kaikessa viestinnässään entistä aktiivisemmin. Yhtä hirveänä pidän sitä, että ihmiset ylipäätään ostavat noita autoja. Itse luotan näissä asioissa ensisijaisesti saksalaisiin.

Dacia on korruptoituneen Romanian ruusu, mädäntyneen hallinnon ja virkamiesten pyörittämän toimintaympäristön kukkanen. Se on tuotettu halvalla epäeettisessä, harmaan talouden luvatussa maassa, jossa koirien kokema väkivalta on Euroopan kammottavimpia. Toivon tosiaan, että Duster lakkaisi kohta kulkemasta.

IMG_8826
Kuolleita koiria kunnallisen tarhan pakastimessa, lokakuu 2014

 

Pitestin eläinrääkkäystilanteesta lisää luettavaa alla olevista linkeistä. EI herkille!

The scream of activists in Pitesti: http://www.savethedogs.eu/il-grido-degli-attivisti-di-pitesti/lang-pref/en/

Occupy for Animals kampanjoi taannoin Pitestin koirien puolesta: https://www.facebook.com/152547194813334/photos/a.216201598447893.48092.152547194813334/550646521670064/?type=1&theater

Mainokset