Hävytön huijaus korruption riivaamassa Romaniassa: Animal Police

Muistatteko, kun pian vuosi takaperin Romaniassa laitettiin pystyyn valtiorahoitteinen Animal Police, jonka oli määrä toimia maan parjatun terveysviranomaisen ANSVSAn alla? Sen johtoon palkattiin Kuki Barbuceanu, joka nousi Romanian kaltoinkohdeltujen eläinten, eritoten brutaalien massatappojen ja systemaattisen kidutuksen kohteeksi joutuvien koirien, uudeksi toivoksi. Barbuceanu sai runsaasti huomiota sosiaalisen median kautta Romanian lisäksi ympäri Eurooppaa. Hänestä povattiin kauan odotettua kärsimysten lopettajaa. Ihmiset janosivat seuraavaa siirtoa; joko vihdoin saadaan edes jonkinlainen ote eläinrääkkäystilanteen parantamiseksi?

10329250_757639734304074_392322456785063071_n
Kuva: Occupy for Animals

Mutta mitään ei tapahtunut. Koko Animal Police on osoittautunut venkoilevan ANSVSAn nokkelaksi markkinointitempaukseksi kiusallisen julkisen paineen alla. Ystäväni, joka yrittää epätoivoisesti hoitaa kotikaupunkinsa kunnalliselle kuolemantarhalle sullottuja satoja koiria, kertoi soittaneensa Barbuceanulle, kun rankkurit tappoivat koiria rotanmyrkyllä ja sulloivat ruumiit pakastimeen. ”Mitä niille voi enää tehdä? Nehän ovat kuolleita,” vastasi Barbuceanu, mies, jonka tärkein tehtävä oli pitää eläinten puolta.

Mikään ei ole muuttunut Romaniassa. Kymmeniä ellei satoja tuhansia koiria kituu nälissään ja jopa syövät toisiaan henkensä pitimiksi julkisin varoin ylläpidetyillä tarhoilla ympäri maata. Tarhoilla, joiden työntekijät ovat välinpitämättömiä, kouluttamattomia ja väkivaltaisia, usein alkoholisoituneita miehiä. Animal Police –huijauksella viranomaiset ostivat lisää aikaa itselleen, ja Barbuceanu on saanut nauttia palkkaa tekemättä sen eteen mitään.

“Any news on the promised Animal Police, Mr Kuki Barbuceanu?” kysyy Occupy for Animals –järjestö. Lue lisää >

Mainokset