Sinut on haastettu! #spayone!

Kestävä kehitys ja jatkuva parantaminen ovat asioita, joiden pitää ohjata eläinsuojelutyötä. Sterilointityö näyttelee tässä keskeistä roolia. Steriloinneilla hallitaan humaanisti ja kestävästi isoja koirapopulaatioita, kun syntyvyyttä rajoitetaan ja eläinkanta pienenee. Lisäksi steriloinnelilla on suuri merkitys yksittäisten koirien elämänlaadun parantamisessa. Laajassa kuvassa eettisesti tehty populaationhallinta edistää sekä eläinten että ihmisten terveyttä mm. zonoosiriskien pienentyessä.

Tätä menetelmää on suositellut maailman terveysjärjestö WHO jo 1990-luvun alussa. Euroopan Unioni alkaa hiljalleen lämmetä ajatukselle, mistä on osoituksena valmisteilla olevaan EU:n eläinterveysasetukseen tehdyt luonnosmuutokset artiklaan 1 koskien eläinkantojen hallintaa.

11133823_1123140727701306_3027374922790227802_n
Pieni poika ja koira sterilointipäivässämme Glinan kylässä lähellä Bukarestia 8.6.2015. Kuva: Doina Vella

Omassa yhdistyksessämme olemme jo pitkään panostaneet voimakkaasti sterilointeihin. Kohdemaassamme Romaniassa olemme steriloineet ja kastroineet tuhansia eläimiä. Pelkästään tänä vuonna Kulkurit on rahoittanut yli 800 koiran ja kissan leikkauksen. Järjestämme paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa sterilointitapahtumia, joihin vähävaraiset ihmiset voivat tuoda lemmikkejään operoitaviksi; omistetut koirat ja niiden holtiton lisääntyminen ovat katueläinongelman suurin syy. Projekteissa leikataan myös kodittomia, kaduilla eläviä koiria. Lisäksi muina aikoina romanialaiset eläinsuojelijat voivat viedä kumppaniklinikoillemme steriloitavaksi eläimiä kustannuksellamme. Kaikki tämä rahoitetaan suomalaisten lahjoittajien avulla.

Yhteistyöverkostomme eläinlääkärit edustavat oman alansa huippuosaajia, ja heidän tiiminsä toimivat ällistyttävän tehokkaasti. Työmalleja kehitetään jatkuvasti. Koulutuksesta ei tingitä.

11428725_1123139027701476_3496852044337884442_n
Sterilointiammattilainen työssään Glinan kylässä 8.6.2015. Kuva: Doina Vella

Sterilointiprosessimme on hioutunut toimintamme keihäänkärjeksi. Olemme siinä hyviä. Haluamme kuitenkin olla vielä parempia, vielä tehokkaampia ja vielä vahvempia. Kun tuleva eläinterveysasetus vihdoin antaa EU:lle kompetenssin Romanian eläinrääkkäystilanteeseen puuttumisessa populaatioidenhallinnan kautta, Kulkurit on tässä kohta valmiina kuin partiopoika. Sterilointimetodilla tapahtuvan kannanhallinan ajatusmallin soisi leviävän myös muualle kaakkoiseen Eurooppaan, jossa eläinsuojelutilanne liikkuu kaikessa kauheudessaan Romanian kanssa samoilla tasoilla.

#spayone-kampanjassa olemme halunneet haastaa ihmiset mukaan steriloimaan yhden eläimen. Se kustantaa 30 euroa. Sillä summalla yksi koira tai kissa saa paremman, terveemmän ja laadukkaamman elämän. Sen ei tarvitse synnyttää enää yhtään ei-toivottua jälkeläistä maailmaan, jossa on jo aivan liikaa kodittomia eläimiä ja turhaa kärsimystä. Lue lisää >

#spayone – #spaytwo – #spaythemall

Mainokset