Kyllä, se koira haluaa tulla pelastetuksi

Koska harmittava ilmiö nimeltä rescuerasismi onnistui taas nostamaan umpimielistä päätään ja laukomaan ilmoille älytöntä disinformaatiota – ja vieläpä ihan perusfiksulta vaikuttavien ihmisten näppäimistöstä – vedän yhteen pari faktaa rescuetoiminnasta:

1. Romaniasta Suomeen adoptoitavat koirat ovat entisiä lemmikkejä. Hylättyjä eläimiä. Tavallisia, ihmisen kanssa eläneitä koiria. Ihan samanlaisia kuin suomalaisetkin. Ne eivät ole epäsosiaalisia villikoiria, jotka eivät tarvitse ihmistä pärjätäkseen.

2. Koiraa ei ole tarkoitettu elämään vapaana luonnossa. Se ei ole sille lajityypillinen ympäristö. Koira on tarkoitettu elämään ihmisen rinnalla.

3. Kadulle/metsään/pelloille hylätyt lemmikit eivät selviydy yksin. Kuvittelepa, miten omalle tessullesi kävisi, jos se ykskaks löytäisi itsensä moottoritien laidalta keskeltä ei-mitään?

Minäpä kerron: sitä kohtaisi takuuvarma kuolema, jota edeltäisi epätoivoinen ruoan- ja vedenetsintä. Ehkä se jäisi auton alle ja hyvällä tuurilla kuolisi välittömästi eikä jäisi kitumaan vammautuneena tienpenkalle. Silloin sen ei myöskään tarvitsisi näivettyä hiljaa pois ja kuolla nälkään, janoon & sairauksiin yksin ja hämmentyneenä.

1507-fifit
Romanialaiset rescuekoirat Peppi, Cosmo, Nöpö ja Nappi ovat kadulle hylättyjä entisiä lemmikkejä, jotka ovat jo pitkään eläneet onnellista, tasapainoista elämää Suomessa.

4. Romaniassa maansisäisiä adoptioita ei tapahdu.

5. Mm. tästä johtuen vastuulliseen rescuetoimintaan kuuluu paikan päällä auttaminen ja valistustyö. Se on ylivoimaisesti merkittävin osa yhdistystoimintaa. Autamme paikallisia romanialaisia eläinsuojelijoita auttamaan.

6. Steriloinnit ovat juuri tätä auttamista kohdemaassa. Rescueyhdistys Kulkurit ry on pelkästään vuoden 2015 aikana (6 kk) steriloinut Romaniassa 1101 eläintä! Määrä on valtava. Sillä on ehkäisty satojentuhansien ei-toivottujen pentujen syntyminen maailmaan, jossa kodittomia eläimiä on jo muutoinkin liikaa.

1507-sterkkam
6 kuukaudessa 1101 steriloitua eläintä by Kulkurit!

7. Kaikki tämä tehdään täysin vapaaehtoisvoimin, omien töiden, harrastusten ja lemmikkien hoidon ohella, ja täysin suomalaisten fiksujen, valveutuneiden ja välittävien lahjoittajien varoilla!

8. Pyrimme myös aktiivisesti vaikuttamaan eläinsuojelulainsäädännöllisiin asioihin Euroopassa. Jatkuvasti.

On osa sivistystä, että osaa ottaa selvää asioista, joihin liittyvään keskusteluun ottaa osaa. Tietoa rescuetoiminnasta löytyy internetistä pilvin pimein, jos vain vaivautuu edes vähän raottamaan omaa mieltään uudelle tiedolle.

1507-ster5
Sterilointitapahtumia Romaniassa. Kuvat: Doina Vella & Fifirock

Toivoisin todella hieman arvostusta näiltä sosiaalisessa mediassa muka-pätevinä kommentoivilta ihmisiltä, jotka heittelevät ilmoille olettamuksiin perustuvia törkeyksiä rescuetoimintaan liittyen. Joitain kommentteja on järkyttävää lukea; voiko itseään eläinten ystävänä pitävillä ihmisillä oikeasti olla noin eläinvihamielisiä mielipiteitä?

Me vastuullista ja kestävää rescuetyötä tekevät emme ole suitsukkeita polttelevia idealismin sokaisemia epärealistisia kukkahattuhörhöjä. Sen sijaan, että pistäisimme päämme pensaaseen eläinsuojeluongelmien edessä, me teemme jotain konkreettista sen eteen. Joka päivä.

Eräälle tällaiselle rescuerasistiselle räyhääjälle vastaisin vielä tässä yhteydessä, että kyllä, se koira haluaa tulla pelastetuksi. Ja kysyn lisäksi: mitä itse olet tehnyt eläinsuojelutyön eteen? Olisiko kenties aika tehdä jotain?

Ota vastaan eläinsuojeluhaaste: steriloi yksi, pelasta tuhansia! Helpot osallistumisohjeet löydät täältä >
VAROITUS: siitä voi tulla hyvä mieli 🙂

1507-spayone

Mainokset