Jotain vanhaa, jotain uutta. Nöyrät kiitokset ja kohti seuraavia hankkeita!

Kun keväällä 2012 olin mukana perustamassa uutta Rescueyhdistys Kulkurit ry:tä, en osannut kuvitella, miten merkittävästi se muuttaisi maailmaani ja tapaani ajatella. Vähintään yhtä paljon henkistä kasvuani ravisteli Romaniassa syksyllä 2013 läpirunnottu järjetön koirien massatappolaki 258/2013. Sen jälkeen elämäni ei ole ollut entisensä. Koko draaman kirjo löytyy täältä Fifirock-blogistani, jota ryhdyin jäätävällä tunteen palolla tuolloin ylläpitämään – en pelkästään sylkeäkseni ulos tuskaani kaiken brutaalin järjettömyyden edessä, vaan tuodakseni Romanian tilannetta lähemmäksi suomalaisia eläinten ystäviä ja saadakseni aikaan edes jonkinlaista muutosta.

Kaiken ytimenä on aina ollut viesti siitä, että eläinrääkkäys on sietämätöntä eikä tappaminen ole koskaan ratkaisu – massasteriloinnit ja valistus sen sijaan saavat aikaan kestävän muutoksen katukoiraongelmaan. Fifirock-blogi ei olisi koskaan syntynyt ilman Kulkureita.

150813-ov2
Koiranpentuja OneVet-klinikan hoitolassa lähellä Bukarestia keväällä 2015

Rescueyhdistys Kulkurit ry on tänä päivänä taitava kombinaatio ruohonjuuritason auttamista ja kansainvälistä, verkostoitunutta vaikuttamistoimintaa. Vapaaehtoispanoksella toimiva Kulkurit rullaa eteenpäin draivilla, josta moni yritys olisi ylpeä. Aktiivit kulkevat rinta rinnan yhteisen päämäärän eteen ja yhdistyksen alati kasvava tukijoiden joukko on vailla vertaa. Ja kaikki tämä on tapahtunut reilussa kolmessa vuodessa!

150813-ywc
Järjestämämme Yes! We Care! -mielenilmaus Helsingissä 5/2014

Olen saanut olla rakentamassa tätä kokonaisuutta, etsimässä kodittomille koirille vastuullisia koteja, kehittämässä monia muutosta tekeviä hankkeita ja projekteja sekä luomassa tärkeitä suhteita kansainvälisellä eläinsuojelukentällä. Perheemme on kasvanut tänä aikana kolmella rescuekoiralla, joita rakastan pohjattomasti.

Kiitos yhdistyksen, minulla on ollut mahdollisuus tehdä yhteistyötä kiinnostavien kansainvälisten vaikuttajien kanssa ja olla osa merkittäviä projekteja aina Rabies-kirjelmästä (23.01.2014) The Invisible Rape of Europe -teokseen ja lukuisiin vetoomuksiin, kuten mm. eläinterveysasetukseen liittyvä Wild animals –kokonaisuus. Rosiori de Vede –massasterilointihanke lienee kuitenkin se sydäntäni eniten lähellä oleva, ja uniikin #spayone-kampanjan kehittymistä seuraan valtaisalla mielenkiinnolla.

150813-ro1
Rosiorin kaupungin ensimmäisen sterilointipäivän 29.4.2014 banderolli with Spayman!

Joku soraääni supisi vuosia sitten, että miksi yhdistystä pitäisi johtaa kuten yritystä? Ja että miksi ihmeessä sen pitäisi olla jollain tapaa kansainvälinen? Tässä kohtaa kehtaamme katsoa peruutuspeiliin. Prosessien ja resurssien tavoitteellinen johtaminen on vastuullisuutta. Se on vastuullisuutta kaikkia sidosryhmiä kohtaan: vapaaehtoisia, aktiiveja, lahjoittajia, tukijoita, eläimiä adoptoivia ihmisiä ja romanialaisia eläinsuojelijoita kohtaan. Kaiken toiminnan pitää olla avointa, tavoitteellista ja kestävää.

150813-ro2
Pentuja Glinan tarhalla lokakuussa 2014

Kansainvälisyys on itseisarvo, kun toimitaan ulkomaisten adoptioiden kanssa ja halutaan olla vakavasti otettava tekijä suomalaisessa tai euroopanlaajuisessa eläinsuojelukentässä. Tätä Rescueyhdistys Kulkurit ry todistetusti on. Jatkuva oppiminen kuuluu jokaiseen organisaatioon, oli se kaupallinen tai ei. Suomalaisia arvostetaan maailmalla suuresti ja meihin luotetaan kautta linjan. Se ei ole tullut ilmaiseksi, vaan on kiitoksen- ja luottamuksenosoitus hyvin tehdystä työstä. Jokainen Hobo-aktiivi voi taputtaa itseään selkään, samoin kaikki yhdistyksen toimintaa lukuisin eri tavoin tukevat fantastiset auttajat. Erityiskiitos ja syvä kunnioittava kumarrus menee puheenjohtaja Salla Honkapäälle, jonka periksiantamatonta työmoraalia ja äärimmäistä venymistä en lakkaa ihailemasta.

1210-kulkurit
Romanialaiselta ostoskeskukselta pahvilaatikossa löytämämme (10/2012) koiranpentu elää tällä hetkellä onnellista perhekoiran elämää Suomessa

Yhdistyksessä toimiminen on ollut käytännössä kokopäivätyötä. Se on ottanut, voi notta ristus, valtavasti! Tunteet ovat heilahdelleet pohjattomasta väsymyksestä raivoon ja tuskaan, mutta myös ilonpilkahduksiin ja mikä tärkeintä – toivoon. Se on ajanut eteenpäin. Kapula siirtyy nyt seuraavalle. Lonkkaa en jää vetämään, vaan käyn uusien vaikuttamismuotojen kimppuun tuoreella innolla & voimalla. Kaiken ytimessä tulee olemaan steriloinnit, kestävä kehitys ja EU-tason vaikuttaminen – tottakai.

Kiitän sydämeni pohjasta Rescueyhdistys Kulkurit ry:tä, jokaista aktiivia, tukijoita, jäseniä, yhteistyökumppaneita sekä eri yhteistyö- ja sidosryhmiä. Tulen kaipaamaan teitä kaikkia, erityisesti aktiivien hersyvää huumoria ja dynaamista otetta vaativaan ja kipeään eläinsuojelutyöhön. Toisaalta minua ilahduttaa se, että uuden yhdistyksemme parissa pääsen työskentelemään tämän ainutlaatuisen rescuejärjestön kanssa. Stay tuned – tästä pian lisää!

-TaijaJ-

Back Camera
Edesmennyt koiramme Alma, jonka muistolle on syntymässä jotain uutta ja hyvää ❤


Artikkelin valokuvat: Fifirock ja Rescueyhdistys Kulkurit ry

Mainokset