AlmaHelp Association – autamme paikallisesti paikallisia

Sain vilunväreitä ja tunsin ihoni menevän kananlihalle, kun sähköpostiini putkahti innosta puhkuvan romanialaisen eläinsuojelijayhteistyökumppanimme Carmenin lähettämä kuva koirasta ja pienestä tytöstä, joka piti kädessään sterilointitapahtumasta kertovaa mainoslehtistä. Samaista mainosta, jonka olin muutamaa päivää aiemmin askarrellut ja joita Carmen-rouva oli käynyt Bukarestissa tulostuttamassa. Hankkeemme on toteutumassa, ihan oikeasti! Tuo pieni tyttö oli ensimmäinen ilmoittautuja Tantavan kylän sterilointipäivään 28.8.!

150828-tantava

Tätä kirjoittaessani odotan, että palvelinasetusten bitit loksahtelisivat paikoilleen ja pääsisimme lanseeraamaan uuden yhdistyksemme netti- ja facebooksivut. Kurkataanpa kokonaisuuden taustoja:

AlmaHelp Association perustettiin elokuun 2015 alussa. Nimivalinta osui meitä kaikkia perustajajäseniä yhdistäneeseen tekijään: edesmenneeseen novascotiannoutajaamme Almaan, jonka auttamiseksi yhdistyskollegani antoivat kaikkensa sen sairastaessa kohtalokasta autoimmuunitautia kevättalvella 2013. Alma tassutteli sateenkaarisillalle, mutta sen muistolle, tämän yhdistyksen lisäksi, syntyi taannoin koirien veripankki keskiseen Suomeen. Tuosta urotyöstä syvä kumarrus ell Teppo Heinolalle, joka siis toimii tuoreen yhdistyksemme varapuheenjohtajana.

Maailmaa syleilevät visiot sekä sterilaatioista koirakannan hallinnan välineenä maailmalla että yksittäisten koirien elämänlaadun parantajina Suomessa yhdistivät meidät ja Heinolan eläinlääkäripariskunnan, löimme yhdistyshynttyyt yhteen ja nostimme sterilointilipun salkoon. Suvi, Tepon vaimo, on ensimmäisiä tähystyssterilointien tekijöitä ja kouluttajia Suomessa, laajalti arvostettu ja erittäin pätevä eläinlääkäri. Mikä parasta, näiden kansainvälisten ell:n ymmärrys alastaan ei rajoitu ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolelle. Olen älyttömän onnekas, että pääsen tekemään yhteistyötä ennakkoluulottomien huippujen kanssa!

Ja siihen AlmaHelpin tavoitteeseen: yhdistyksessämme haluamme innostaa eläinlääkinnän ammattilaisia tuomaan oman osaamisensa ja panoksensa eläinsuojelun pariin. Suomessa on fantastisia, itsensä kehittämisestä ja avun tarjoamismahdollisuuksista kiinnostuneita tekijöitä, joilla olisi valtavasti annettavaa kehittyvien maiden eläinsuojelutilanteen parantamiseksi. Auttamiskeinoja on monia! Fokuksemme on ainakin aluksi Romaniassa, sillä tunnemme maan rankan statuksen ja meillä on verkosto siellä valmiina.

1508-bobitantava
Carmen ja hänen suojattejaan

Lähdemme itse ensi viikolla käymään Romaniassa. Vierailemme eläinlääkäriklinikoilla ja tutustumme sterilointihankkeisiin. Järjestämme itse sterilointipäivän Tantavan kylässä lähellä Bukarestia. Koska katueläinongelman lähde on omistettujen koirien holtiton lisääntyminen, tarkoituksena on suitsia eläinten suvunjatkamista. Paikalliset ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä/kotikulmiensa yhteisökoirat ilmaiseksi Carmenin kotona järjestettävään sterilointitapahtumaan. Eläimet myös rokotetaan ja tunnistemerkitään samalla. Carmen on jo kiertänyt kylässä markkinoimassa tilaisuutta ja ottamassa vastaan ilmoittautumisia. Steriloinnit suorittaa, kukapa muukaan kuin Romania Animal Rescuen dream team. En malta odottaa, että pohjoisen eläinlääkärit kohtaavat romanialaiset kollegansa yhteisen mielenkiinnon & kehittämiskohteen äärellä!

Koska koirien hylkääminen on Carmenin mukaan lisääntynyt valtavasti Tantavassa viime aikoina, otimme agendalle myös mikrosirutukset sterilointipäivien ulkopuolella. Paikallinen eläinlääkäri on luvannut olla mukana tässä ja rabiesrokottaa koirat omalla kustannuksellaan, kun me mahdollistamme mikrosiruttamisen. Kun koirat tunnistemerkitään ja kirjataan kansalliseen järjestelmään, nostetaan kynnystä eläinten hylkäämiselle ja dumppaustapauksissa omistaja saadaan kiinni. Carmen on neuvotellut erään eurooppalaisen sirutoimittajan kanssa sopuhinnan hankkeelle. Eläinlääkärin arvion mukaan alueella on noin 700 koiraa. Näistä 62 on steriloitu, sirutettu ja rokotettu.

Olen haavi auki seurannut Carmenin organisointikykyä projektimme edetessä ja päättäväistä otetta kyläyhteisönsä koirien paremman tulevaisuuden eteen. Hän on hyvin organisoitunut, energinen ja motivoitunut huolimatta ympäröivistä ankeudenvärittämistä olosuhteista. Tähän saakka on ollut suunnaton ilo suunnitella tulevaa hänen kanssaan.

Steriloinnit kehittyvillä alueilla on yksi osio toiminnastamme. Valistukseen ja koulutukseen satsaamme sekä ulkomailla että myös Suomessa. EU-tason vaikuttaminen ja kansainvälinen verkostoituminen ovat myös vahvastiAlmaHelpin ydindraivereita. Tästä lisää tuonnempana! Hirmuisen jännää tämä elämä eläinsuojelukentällä =)

 

AlmaHelp-web
Täydellisestä logosta suurkiitos maailman taitavimmalle Sari-Marikalle ❤

 

AlmaHelp Association ry:n kotisivut >

AlmaHelp facebookissa >

Carmenin Bobi Sanctuaryn facebook-sivut >

Mainokset