Amatööripuuhastelijoiden aika on ohi

Lähetin Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesylle viime viikolla tiedotteen oman yhdistyksemme joulukampanjasta. Sähköpostit tulivat bumerangina takaisin. Soitin perään ja sain kuulla vasta palkatun toiminnanjohtajan olevan historiaa. Se, miksi yhdistyksen facebook-sivujen ennen niin hyvät ja siistikieliset päivitykset olivat muuttuneet kirotusvireitä täynnä oleviksi räpellyksiksi, selvisi samalla: tiedottaja oli jäänyt sairaslomalle. Puheenjohtajakaan ei ollut maisemissa. Puskaradio kertoi hänen eronneen. Yhdistys ei kuitenkaan kertonut asiasta julkisuudessa, ennen kuin nyt.

Hesyn toiminta on kokonaisuudessaan äärimmäisen häpeällistä. Eräs asiaa läheltä seurannut tuumasi, että se on ”kauhua suoraan tajuntaan”. Vastuuton valtapeli kolahtaa lujiten hädänalaisten eläinten nilkkaan. Samalla kolhiintuu maine. Eläinsuojelun maine. Myös ihmiset voivat huonosti tuossa likaisen pelin tahrimassa työyhteisössä.

Eläinsuojelukenttä tarvitsee sosiaalisesti älykkäitä, fiksuja ja sydämeltään sivistyneitä toimijoita. Hesy on tästä konkreettinen esimerkki. Sen jäsenistön pitää vaatia, että amatööripuuhastelijoiden ajalle laitetaan piste. Vanhat ulos & uutta pätevää väkeä tilalle. Johtoon strategiataitoiset, yhteistyökykyiset (kokeneet & koulutetut) vetäjät, sellaiset, joilla on liiketoiminnallista osaamista, rakentamaan yhdistykselle uusi alku ennen kuin kaikki romahtaa.

Hesyn tiedote >

Clearly ill.
Ihmisten riidoista kärsivät eniten apua tarvitsevat eläimet.
Mainokset