Eläinlääkärin mietteitä: sterilointi kannattaa aina

Aina kovin ajankohtainen aihe: lemmikkien sterilointi.

Fifirock - Home of Happy Dogs

Kokenut eläinlääkäri Suvi Heinola kasasi ajatuksiaan koirien sterilaatioihin ja sterilointimenetelmiin liittyen. Johtavana ajatuksena on fakta, että steriloinnin vaikutus narttukoiran elämään on kiistatta positiivinen. Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu facebookissa 13.11.2015.

*******

”Jyväskylän reissu heitetty ja nyt on Pessikin steriloitu tähystyksellä. Turvauduimme samaan ammattilaiseen kuin Illin kohdalla eli ell Suvi Heinolaan, kun kaikki sujui silloinkin niin hyvin. Hyvin tuntuu paraneminen alkaneen. Vielähän tuota nukuttaa, tosin tähän aikaan varmaan nukkuisi muutenkin. Ruokakin kelpasi ja olisi syönyt enemmänkin, mutta pikku annoksella aloitellaan. Vahtihaukku irtosi ulkona aika railakkaana, joten eiköhän tämä tästä..”

Nämä sanat luin perjantai-illan aloitukseksi tämän päivän asiakkaani Facebook-seinältä, noin kolme tuntia leikkauksen päättymisen jälkeen. Vaikka takana on satoja tähystysleikkauksia, nämä sanat lämmittävät mieltä.

141115-1 Tähystysleikkauksessa toimenpide suoritetaan pitkillä instrumenteilla ns. porttien läpi. Tapahtumat leikkausalueella näkyvät monitorin kautta.

Kun 30-vuotispäivänäni olin Coloradossa tähystysleikkauskurssilla ja näin ja koin elämäni ensimmäisen tähystysleikkauksen, totesin heti, että näin tämä homma tulisi toteuttaa. Nyt tätä matkaa on tehty tähystysleikkausten…

View original post 468 more words

Mainokset